Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Συνάντηση υποψήφιου δημάρχου Δ. Πρέβεζας Δημήτρη Βασιλείου με το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πρέβεζας

Ο υποψήφιος Δήμαρχος της Δημοτικής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Δημήτρης Βασιλείου στα πλαίσια των συναντήσεων του με τους φορείς και τις συλλογικότητες του Δήμου, επισκέφτηκε το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Πρέβεζας τη Τρίτη 15/4/2014 στο εργατικό κέντρο Πρέβεζας. Στη συνάντηση από τη πλευρά του Δ.Σ της ΕΛΜΕ τέθηκε το ζήτημα της στοχευμένης υποβάθμισης της δημόσιας παιδείας, ως μέρος ενός γενικότερου σχεδίου αποθεμελίωσης των κοινωνικών αγαθών από τη κυβερνητική πολιτική. 

Ειδικότερα οι καθηγητές του νομού εστίασαν στην υποχρηματοδότηση μέσω της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, των λειτουργικών, αλλά και των δαπανών συντήρησης των σχολικών κτιρίων, στη λογική των συγχωνεύσεων, καταργήσεων σχολικών μονάδων με οικονομικά - δημοσιονομικά κριτήρια, στην "αυτοαξιολόγηση" που οδηγεί στην κατηγοριοποίηση και περαιτέρω υποχρηματοδότηση των σχολείων.

Από τη μεριά του κ.κ Βασιλείου, επισημάνθηκε η ανάγκη να στηριχθεί η δημόσια παιδεία, όχι μόνο ως θεμελιώδης υποχρέωση της πολιτείας, αλλά και ως επένδυση για το μέλλον του τόπου και της χώρας. Επίσης ξεκαθάρισε οτι η Δημοτική Ριζοσπαστική Συνεργασία θα είναι αλληλέγγυα συμμέτοχη σε κάθε αγώνα που θα προσβλέπει στην αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης και οτι θα στηρίξει προτάσεις που θα εμπλουτίσουν την εκπαίδευση με αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες στη κατεύθυνση της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των νέων του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου