Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Ποια η σχέση διαφθοράς και νομού Πρέβεζας

Στη δημοσιότητα έδωσε η οργάνωση κατά της διαφθοράς «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς», σε συνεργασία με την εταιρία Pubic Issue, τα αποτελέσματα της Εθνική Έρευνας για τη Διαφθορά στην Ελλάδα, για το έτος, 2013, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Έργου «Διενέργεια Ολοκληρωμένης Εθνικής Έρευνας για τη Διαφθορά» και εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» του ΕΣΠΑ. Όπως μπορείτε να δείτε αρχικά στο διάγραμμα 42, αναφορικά με την έκταση της συνολικής διαφθοράς ανά Νομό, για τα έτη 2007-2013, η Πρέβεζα εντάσσεται ανάμεσα στους πιο διεφθαρμένους Νομούς, με ποσοστά πάνω από 10%.
Στο διάγραμμα 43, που αφορά τα περιστατικά της διαφθοράς στο Δημόσιο Τομέα (2007-2013) και πάλι ο Νομός Πρέβεζας ανήκει στις κατηγορίες με πολλά περιστατικά. Στον Ιδιωτικό Τομέα αντίστοιχα τα πράγματα είναι ελαφρώς καλύτερα για την Πρέβεζα.
Στο διάγραμμα 45, μπορείτε να δείτε τη συνολική διαφθορά ανά Καλλικρατικό Δήμο. Τα πράγματα στο Δήμο Πρέβεζας είναι ελαφρώς καλύτερα σε σχέση με τα όσα κατέγραψε η έρευνα στους Δήμους Πάργας και Ζηρού.
Στα διαγράμματα 46 και 47 γίνεται διαχωρισμός ανά Καλλικρατικό Δήμο σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.
Αξίζει πάντως να σημειώσουμε πως η έρευνα αφορά τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε νοικοκυριά και χρησιμοποιήθηκε δομημένο ερωτηματολόγιο. Το δείγμα ήταν 12.108 άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου