Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Επίσκεψη υποψήφιου δήμαρχου Πρέβεζας Τάκη Παππά στο Μητροπολίτη Νικοπόλεως & Πρεβέζης

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πρέβεζας  με την Α.ΣΥ.Π  - Ανοιχτή Συμπαράταξη Πρέβεζας  κ. Δημήτρης (Τάκης) Παππάς συναντήθηκε με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως κ.κ. Χρυσόστομο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης , η οποία έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη σχέση του Δήμου και της Εκκλησίας. Υπήρξε ταύτιση απόψεων και διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν πολύ μεγάλα περιθώρια και δυνατότητες συνεργασίας  των δύο μερών.
 Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκε η δυνατότητα οργάνωσης κοινών δράσεων τόσο σε επίπεδο ανακούφισης  των δοκιμάζόμενων από την οικονομική κρίση συνδημοτών, όσο και η πραγματοποίηση στοχευμένων δράσεων για  νέους και άτομα της τρίτης ηλικίας.
 Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την τόνωση του εθελοντικού κινήματος και τον προσανατολισμό του σε συγκεκριμένες δράσεις. Επί μακρόν συζητήθηκαν περιβαντολογικά θέματα καθώς και τρόποι τόνωσης του εκκλησιαστικού και μοναστηριακού τουρισμού στα όρια του Δήμου.
Ο κ. Παππάς από τη μεριά του πρότεινε ένα μοντέλο στο οποίο ο Δήμος θα γίνει αρωγός τόσο με την παραχώρηση χώρων ,εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων,όσο και την προσφορά υλικοτεχνικής  υποδομής στην Εκκλησία ώστε να υλοποιηθούν τα παραπάνω. 
Έκλεισε δε, τονίζοντας ότι η Εκκλησία με την εμπειρία της, τη θαλπωρή της και την ανεξαρτησία της εγγυάται ότι οι καρποί των δράσεων θα ωφελήσουν και θα κατευθυνθούν στους συμπολίτες  που έχουν την ανάγκη μας.
Ο  κ. Παππάς  συνοδευόταν  από  υποψήφιους  Δημοτικούς  Συμβούλους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου