Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Νέα ένταξη έργου στο ΕΣΠΑ από το Δήμο Ζηρού


Αυτόνομα ενεργειακά  και φιλικά προς το περιβάλλον σχολεία δημιουργεί ο δήμος Ζηρού στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Πρόκειται για έργο που εντάχτηκε στο ΕΣΠΑ και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον-Αειοφόρος  Ανάπτυξη» με προϋπολογισμό 842 χιλιάδες ευρώ και περιλαμβάνει παρεμβάσεις στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας.

Συγκεκριμένα προβλέπονται η κατασκευή θερμομόνωσης σε όλη την κατακόρυφη τοιχοποιία, η τοποθέτηση εξωτερικών κουφωμάτων υψηλής ενεργειακής απόδοσης,  η τοποθέτηση 2 φωτοβολταϊκών συστημάτων δυναμικότητας 10KW, η προμήθεια και η εγκατάσταση συστήματος ΒΕMS και η τοποθέτηση 2 αντλιών θερμότητας 60 KW.

«Η Δημοτική Αρχή προσπαθεί με κάθε τρόπο, ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, να εντάσσεται σε τέτοια μεγάλα έργα που προάγουν την αναβάθμιση της περιοχής μας. Οι παρεμβάσεις αυτές αποσκοπούν στην προστασία του περιβάλλοντος, στη σημαντική μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και του λειτουργικού κόστους των εγκαταστάσεων και στη μείωση της οικονομικής επιβάρυνσης με την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων», δήλωσε ο δήμαρχος Δημήτρης Γιολδάσης.

Να σημειώσουμε ότι ο δήμος Ζηρού κατάφερε να απορροφήσει 842 χιλιάδες ευρώ από το συγκεκριμένο πρόγραμμα που διέθετε 20 εκ. για όλες τις περιφέρειες και οργανισμούς της χώρας !

Η  επιτυχία του σε  έναν τόσο δύσκολο ανταγωνισμό  αλλά και οι συνεχιζόμενες εντάξεις μεγάλων έργων δικαιώνουν το δήμαρχο για την αναπτυξιακή του στρατηγική αλλά και  για την επιλογή του ειδικού  συνεργάτη του..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου