Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Σ. Ιωάννου: Απαράδεκτη η διακοπή σίτισης στο ΤΕΙ


Δύσκολη είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές του ΤΕΙ Ηπείρου μετά την διακοπή της σίτισης. Το πρόβλημα για πολλούς είναι εξαιρετικά σοβαρό ενώ υπάρχουν δεκάδες οικογένειες που δεν μπορούν να αντέξουν την επιπλέον επιβάρυνση. Έτσι δεν αποκλείεται πολλοί σπουδαστές να υποχρεωθούν ακόμη και να εγκαταλείψουν τις σχολές τους καθώς αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις.
Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την απόφαση αυτή ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου και τονίζει ότι η επιβίωση των φοιτητών δεν μπορεί να αποτελεί έδαφος για άντληση πόρων και κάλυψη δημοσιονομικών κενών.
Στη δήλωσή του ο κ. Ιωάννου αναφέρει: 
"Θεωρώ απαράδεκτη την διακοπή της σίτισης των φοιτητών του ΤΕΙ Ηπείρου, η οποία θα έχει ως άμεση συνέπεια τη σοβαρή περαιτέρω επιβάρυνση των σπουδαστών και των οικογενειών τους με κόστη τα οποία πολλοί δεν μπορούν πλέον να αντέξουν.
Αυτό μπορεί να οδηγήσει αρκετούς σπουδαστές στη διακοπή των σπουδών τους και συνακόλουθα στην κατακρήμνιση των ονείρων τους.
Είναι αυτονόητο ότι τέτοιες εξελίξεις συνιστούν άμεση υποβάθμιση της παιδείας, αποκλείοντας τους πιο αδύναμους από το αγαθό της «δωρεάν» παιδείας, που μόνο κατ' ευφημισμόν είναι δωρεάν, ενώ ζημιώνουν ευθέως την περιοχή μας, υπονομεύοντας την ίδια τη λειτουργία του ΤΕΙ.
Ζητούμε την επίσπευση των διαδικασιών για την άμεση επίλυση του προβλήματος, Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η παιδεία και η επιβίωση των φοιτητών δεν είναι πρόσφορο έδαφος για την άντληση πόρων και την κάλυψη δημοσιονομικών κενών. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου