Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

150 μαθητές κινδυνεύουν να χάσουν τη χρονιά


Κινδυνεύουν να χάσουν την χρονιά τους περίπου 150 μαθητές της ΕΠΑΣ Πρέβεζας, καθώς δεν υπάρχουν καθηγητές ειδικότητας με αποτέλεσμα κάποια τμήματα να υπολειτουργούν και κάποια άλλα να μην λειτουργούν, ενώ οι μαθητές κινδυνεύουν να βγουν από την σχολή χωρίς να έχουν διδαχθεί τα μαθήματα της ειδικότητας που επέλεξαν για να εξασκήσουν το επάγγελμα που επιθυμούν.
Το θέμα περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα το 15μελές συμβούλιο του σχολείου, ζητώντας από το υπουργείο Παιδείας να γίνουν προσλήψεις καθηγητών, προειδοποιώντας με κινητοποιήσεις.
Τα σοβαρά κενά σε ειδικότητες, κατά κύριο λόγο είναι σε γιατρούς, αισθητικούς, φυσικοθεραπευτές και κομμωτές. Παράλληλα οι μαθητές θα ζητήσουν την παρέμβαση για το θέμα τόσο του Δημάρχου όσο και του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας, σε συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη.
Χαρακτηρίζουν δε απαράδεκτο το γεγονός να «τελειώνουν» αυτό που οι ίδιοι και οι γονείς τους επέλεξαν προκειμένου να εξασφαλίσουν το εργασιακό τους μέλλον, έχοντας ένα άχρηστο χαρτί μόνο και μόνο επειδή το υπουργείο δεν στέλνει καθηγητές, προσθέτοντας ότι έχουν κτίριο, εργαστήρια, εργαλεία και διάθεση, ενώ κάποιοι δεν είχαν σκεφτεί όταν έπρεπε ότι όλοι οι μαθητές θέλουν τον καθηγητή τους. Να σημειωθεί ότι στην ΕΠΑΣ Πρέβεζας φοιτούν μαθητές που το πρωί εργάζονται και το απόγευμα αντίστοιχα έχουν το κουράγιο και τη θέληση να σπουδάσουν. Αυτοί οι μαθητές εισπράττουν απαξίωση και εγκατάλειψη. Είναι λοιπόν δίκαια απαίτηση όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας να προβούν οι αρμόδιοι στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αρθούν τα εμπόδια στο μορφωτικό και παιδαγωγικό έργο που πρέπει να επιτελέσει το σχολείο αυτό.
Πηγή: epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου