Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Ο Στέργιος Γιαννάκης απαντάει στις δηλώσεις του Γιώργου Τσαγκάρη


    Το  Σάββατο 07 /03/ 2014 ο κ. Τσαγγάρης Γεώργιος, εκλεγμένος Δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό ''Δημοτική ανανεωτική κίνηση Πρέβεζας'', της οποίας ηγήθηκα, κάλεσε τα ΜΜΕ σε συνέντευξη, προκειμένου να αναπτύξει τις θέσεις, εισηγήσεις και δράσεις της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Πρέβεζας. Αυτό τουλάχιστον επικαλέστηκε στους παριστάμενους δημοσιογράφους και στους συναδέλφους του Δημοτικούς συμβούλους.
Μετά απ αυτό, λαμβάνοντας γνώση της συνέντευξης, διαπίστωσα ότι ειπώθηκαν κάποιες ανακρίβειες αλλά και υπερβολές (θέλω να ελπίζω όχι ηθελημένα), οι οποίες με την σειρά τους καταγράφηκαν και πέρασαν στα τοπικά ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ του Νομού μας.
Προς αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων και παραπλανητικών συμπερασμάτων προς τους αναγνώστες και ακροατές των τοπικών ΜΜΕ, τους συνδημότες και συμπολίτες του Νομού μας, οφείλω αλλά και υποχρεούμαι μετά παρρησίας να αποκαταστήσω άμεσα, με καθαρό και  κατανοητό λόγο την αλήθεια.
Ο πολιτικός μας πολιτισμός (έστω και σε προεκλογική περίοδο όπου οι φιλοδοξίες συγκρούονται και τα πνεύματα οξύνονται) μας υπαγορεύει και μας επιβάλλει, να εκφραστούμε με νηφαλιότητα, με αυστηρά, Αυτοδιοικητικό, τεκμηριωμένο, πειστικό πολιτικό λόγο.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας  αναγκάζομαι να εκθέσω τα παρακάτω:
1: Τις θέσεις και τις δράσεις της Παράταξης στο Δήμο Πρέβεζας, τις ανακοινώνει πάντα ο επικεφαλής του συνδυασμού  και σε περίπτωση  απουσίας  του, κατόπιν ειλημμένης απόφασης, εκπροσωπείται από τον Δημοτικό σύμβουλο κ. Σαραμπασίνα Παύλο. Ο κ. Τσαγγάρης φαίνεται ότι ξέχασε ποιος είναι ο επικεφαλής του συνδυασμού και της Παράταξης και αυτοορίστηκε αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου.
2: Ουδέποτε ο κ. Τσαγγάρης εξέφρασε σε εμένα προσωπικά ή έστω δημόσια την επιθυμία του να κατέλθει ως υποψήφιος Δήμαρχος  στον Δήμο Πρέβεζας,  μολονότι είχα την πληροφορία ότι αυτή του την επιθυμία την εξέφραζε  μόνο σε κάποιες  συναντήσεις με προσωπικούς του φίλους και έξω από τα θεσμικά όργανα.
3: Θέλω να υπενθυμίσω στον αγαπητό κ. Τσαγγάρη ότι τον παρελθόντα μήνα Νοέμβριο, διεξήχθη δημοσκόπηση στο Νομό Πρέβεζας από την Νέα Δημοκρατία για υποψηφίους Δημάρχους και το όνομά του δεν είχε συμπεριληφθεί. Πάνω σε αυτό το θέμα της δημοσκόπησης θα πρέπει να υπενθυμίσω και να υπογραμμίσω, ότι πρώτος και με διαφορά ήρθε ο διαπρεπής και γνωστός σε όλους μας συμπολίτης ιατρός δερματολόγος κ. Δημήτριος Σουμαλεύρης.
5: Στην προσπάθειά του να διερευνήσει ο κ. Σουμαλεύρης, την δυνατότητα συγκρότησης ψηφοδελτίου ενσωματώνοντας και εκλεγμένα άτομα του συνδυασμού μας, συνάντησε ομιχλώδες, ασαφές έως αρνητικό συνεργατικό τοπίο, ως απόρροια, θέλω να πιστεύω των θεμιτών κατά τα άλλα, αλλά εξωθεσμικών όμως και παρασκηνιακών φιλοδοξιών. Ο Κ. Σουμαλεύρης αντιλαμβανόμενος το παρασκήνιο, απεσύρθη με δική του βούληση, έχοντας το κεφάλι ψηλά, διατηρώντας στο ακέραιο την αξιοπρέπειά του, δηλώνοντας ως ενεργός πολίτης παρών στα δρώμενα, αλλά εκφράζοντας και την απογοήτευσή του για συγκεκριμένες συμπεριφορές. 
6: Πρέπει να τονιστεί ότι ο ιατρός κ. Σουμαλεύρης είναι αυτός που συνέβαλλε τα μέγιστα στην εκλογική  επιτυχία και χωρίς καμιά υπερβολή, στην εκλογή του κ. Τσαγγάρη ως δημοτικού συμβούλου στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση.
Σε ότι αφορά την υποψηφιότητα του κ. Δημήτρη Παππά, ο οποίος είναι υποψήφιος Δήμαρχος υποστηριζόμενος από την Νέα Δημοκρατία έχουν συμβεί τα παρακάτω:
7: Η υποψηφιότητα ως Δημάρχου του κ. Δημήτρη Παππά ήταν η μοναδική υποψηφιότητα που τέθηκε σε συζήτηση γιατί δεν υπήρχε άλλη. Σε αυτήν συμφώνησε ο Βουλευτής, οι πολιτευτές, και τα θεσμικά όργανα. Μετά από αυτό άρχισαν να κυκλοφορούν διάφορες εκδοχές αποπροσανατολικού αλλά και υπονομευτικού τύπου, όπως …δεν έγινε έτσι ….δεν πήρε την στήριξη …..θα τον περιμένουμε στην γωνία 10 ημέρες… αν δεν …κ.λ.π  κ.λ.π., με στόχο και σκοπό την αποδυνάμωση του υποψηφίου αλλά και την σκόπιμη σύγχυση των ψηφοφόρων, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια. Έτσι η ΝΟΔΕ αποκαθιστώντας την αλήθεια, προέβη δια του Προέδρου της στην ανάλογη δήλωση στήριξης του κ. Παππά, στα ΜΜΕ.
Κατόπιν τούτου, ο ισχυρισμός ότι υπονόμευσα την υποψηφιότητα του κ. Τσαγγάρη,  όπως ελέχθη από τον ίδιο, εξάγεται αβίαστα το συμπέρασμα, ότι είναι ψευδέστατος,  υποβολιμαίος και συκοφαντικός  για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπήρξε ποτέ στην Νέα Δημοκρατία ανάλογο αίτημά του προς συζήτηση, και  αυτό προς αποκατάσταση  της αλήθειας.
8: Ανέφερε επίσης ο κ. Τσαγγάρης ότι στους δημοτικούς  συμβούλους  της Παράταξής μας ,οι οποίοι δεν παρευρέθησαν μαζί του στην συνέντευξη, παρενέβην προσωπικά, ασκώντας τους πίεση να μην παραστούν .
Δεν είναι αληθές. Οι συνεργάτες μου εκλεγμένοι Δημοτικοί σύμβουλοι έχουν μια αυτόνομη ευαίσθητη προσωπικότητα, αδαμάντινο χαρακτήρα, και ελεύθερη βούληση. Πως θα μπορούσαν αυτά τα ανθρώπινα χαρίσματα να ''χρησιμοποιηθούν''; Σεβασμό, μόνο σεβασμό και ευγνωμοσύνη νοιώθω προς αυτούς και τις οικογένειές τους, για την προσπάθεια, τη συμβολή και τη συνδρομή του καθενός στον κοινό μας αγώνα.
9: Τέλος αγαπητέ συνάδελφε, συνεργάτη και φίλε, αναφέρθηκες με περισσή απαξία στην προσωπικότητα του υποψηφίου Δημάρχου μας κ. Δημήτρη Παππά, ότι είναι δήθεν χλωμή και δίχως κοινωνική αποδοχή κ.λ.π. κ.λ.π. Μάλλον για την υποψηφιότητα του θα ήθελες να πεις και όχι για την προσωπικότητά του. Νομίζω πως αδικείς παράφορα τον εαυτόν σου με τέτοιες ρήσεις και απόψεις.
10: Ο Δημήτρης Παππάς από τον Οκτώβριο μήνα θυμίζω, εξήγγειλε την υποψηφιότητά του μακριά από γιάφκες, κομπλότα και ίντριγκες. Προσπαθεί και κάνει τον αυτοδιοικητικό του αγώνα μέσα από αντίξοες πολιτικές συγκυρίες, προτάσσοντας πάντα ποιοτική, επίπονη καθημερινή δουλειά, διατηρώντας πάνω απ  όλα τον πολιτικό του πολιτισμό, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την αγάπη του στον συνδημότη - Πολίτη.

Δύο φράσεις του ταιριάζουν ''αν έχεις κότσια διάβαινε'' και ''ο τολμών νικά''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου