Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Ηλεκτρονική υδροληψία άρδευσης με χρήση επαναφορτιζόμενης κάρτας στο δήμο Ζηρου

Σε ένα έργο που αποτελούσε πάγιο αίτημα για την περιοχή του ΤΟΕΒ Μπόιδας Μαυρής και τις εκατοντάδες παραγωγών που αρδεύουν τις καλλιέργειές τους προχωρά ο δήμος Ζηρού θέλοντας να περιορίσει την αλόγιστη σπατάλη νερού.
Έτσι στις 3 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί ο δημόσιος ανοικτός μειοδοτικός διαγωνισμός στο Δήμο Ζηρού με κλειστές προσφορές για την Ηλεκτρονική υδροληψία άρδευσης με χρήση επαναφορτιζόμενης κάρτας για εξοικονόμηση αρδευτικού νερού»
Ο προϋπολογισμός της δαπάνης της προμήθειας, με βάση τη μελέτη με αριθμό θεώρησης 4/2011 της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ζηρού ανέρχεται στο ποσό των 207.600,00 ΕΥΡΩ (χωρίς Φ.Π.Α.) και στο ποσό των 255.348,00 ΕΥΡΩ (με 23% Φ.Π.Α.).
Το αντικείμενο αφορά την προμήθεια 346 ηλεκτρονικών υδροληψιών άρδευσης με χρήση επαναφορτιζόμενης κάρτας.
Οι ηλεκτρονικές υδροληψίες άρδευσης  θα αποτελούνται από  α) υδραυλική  βαλβίδα μονού  θαλάμου ευθύγραμμη διαμέτρου φ2½ βιδωτό  με ενσωματωμένο υδρομετρητή σε ένα ενιαίο σώμα κατάλληλη για οριζόντια τοποθέτηση, β) οθόνη – ελεγκτή σε ειδικό  πλαστικό  κουτί,γ) ειδικό  πλαστικό  κουτί  μπαταρίας , δ) ανθεκτικό μεταλλικό χυτοσιδηρο κουτί  με ειδικό  υλικό  στεγανοποίησης ε) διακόπτη, στ) υποδοχή  κάρτας, ζ) επαναφορτιζόμενη κάρτα μνήμης, η) συσκευή  φόρτισης κάρτας, και θ) λογισμικό  φόρτισης κάρτας  και πρόγραμμα ελέγχου.

«Η πρόσφατη κρίση νερού έδειξε πόσο σημαντικό και χρήσιμο είναι να περιορίσουμε την σπατάλη νερού , ελέγχοντας τον τρόπο που διατίθεται και η τελευταία σταγόνα του» τονίζει ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Δημήτρης Γιολδάσης, υπογραμμίζοντας πως ο Δήμος κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια για  την υλοποίηση του έργου, συμβάλλοντας έτσι  στην εξοικονόμηση πόρων αλλά και την  προστασία του υδροφόρου ορίζοντα από φαινόμενα  κατασπατάλησης   νερού.
Η αυτόματη ηλεκτρονική υδροληψία με κάρτα ροής ύδατος δίνει την δυνατότητα στον ΤΟΕΒ να πωλεί με την κάρτα, συγκεκριμένη ποσότητα νερού σε κάθε καταναλωτή . Με την αυτόματη ηλεκτρονική υδροληψία γίνεται σωστή διαχείριση νερού χωρίς σπατάλη , είναι ένα πολύ απλό , εύχρηστο και οικονομικό σύστημα αυτόματης χρέωσης της κατανάλωσης .
Η κάρτα του συστήματος είναι επαναφορτιζόμενη, δέχεται απεριόριστες φορτίσεις και είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο υλικό ώστε να έχει αντοχή στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στα χωράφια (νερό , υγρασία, ζέστη ,παγετός ).
Το οικονομικό όφελος από την εφαρμογή του συστήματος είναι τεράστιο διότι δεν γίνεται σπατάλη νερού , ενώ το κόστος της τοποθέτησης και της λειτουργίας είναι πάρα πολύ χαμηλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου