Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2013

Από το μοναστήρι της Αγ. Παρασκευής στο Καναλάκι θα ξεκινήσει η 11η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

Στο Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «ΕΛΠΙΣ» Φαναρίου Δήμου Πάργας ανέθεσε... η Π.Ο.Σ.Ε.Α τη διοργάνωση της 11ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών.

Η αφή της φλόγας θα γίνει στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής ( Μπούντα) στο Καναλάκι Δ. Πάργας την Κυριακή 18 Αυγούστου 2013 και ώρα 19:30.

Το ταξίδι της θα τερματιστεί περίπου στις αρχές Οκτωβρίου 2013 στην Καλαμάτα του νομού Μεσσηνίας, όπου και θα σηματοδοτήσει την τελετή έναρξης της 26ης Αμφικτιονίας.

Συμπαραστάτες σ’ αυτήν μας την προσπάθεια είναι η Π.Ο.Σ.Ε.Α., η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, ο Δήμος Πάργας και αρκετοί σύλλογοι της περιοχής Φαναρίου Δ. Πάργας ΕΝΏ Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Π.Ο.Σ.Ε.Α., του Ε.ΚΕ.Α και Ε.Ο.ΘΑ.
Συμμετέχουν και στηρίζουν: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, Ε.Κ.Α.Β. και INTERAMERICAN.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η αφή της φλόγας θα γίνει στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής (Μπούντα) στο Καναλάκι Δήμου Πάργας.

Τη φλόγα θα παραλάβει ο πρόεδρος του διοργανωτή συλλόγου και ειδικός γραμματέας της Π.Ο.Σ.Ε.Α Κασκάνης Θωμάς μαζί με τους δύο ολυμπιονίκες κωπηλασίας από το Ναυτικό όμιλο Ιωαννίνων Τσίλη Ιωάννη και Τζιάλα Γεώργιο και θα την παραδώσουν σε κομβόι μοτοσικλετιστών, οι οποίοι αφού την παραλάβουν θα ακολουθήσουν τη διαδρομή από τα χωριά Χόχλα- Τσουκνίδα- Κηφισσιά- Βαλανιδορράχη- Μεσοπόταμος- Θέμελο- Κορωνόπουλο- Σταυροχώρι- Καστρί και θα καταλήξουν στην πλατεία Καναλακίου.

Στις 20:45 θα γίνει η έναρξη τελετής Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών με το άναμμα του βωμού από τους ολυμπιονίκες υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάργας.

Η φλόγα θα παραδοθεί τιμητικά στον εκπρόσωπο του ΣΕΑ Ξυλόκαστρου- Ευρωστίνης ( εμπνευστή σύλλογο του θεσμού της Λαμπαδηδρομίας) για να μεταφερθεί στο Ξυλόκαστρο και στην συνέχεια θα ξεκινήσει το μακρινό πανελλαδικό της ταξίδι για να τερματίσει στην Καλαμάτα στις 4 Οκτωβρίου όπου θα σημάνει την έναρξη της 26ης Αμφικτιονίας.

Μετά τους χαιρετισμούς του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής Κασκάνη Θωμά και εκπροσώπου της Π.Ο.Σ.Ε.Α έντεκα αερόστατα θα σηματοδοτήσουν την 11η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία.

Θα ακολουθήσει έπαρση Σημαίας και απαγγελίες ποιημάτων, τραγούδια και παραδοσιακοί χοροί από χορευτικά συγκροτήματα.

Αποστολή της Λαμπαδηδρομίας είναι να φωτίσει η φλόγα τις πανανθρώπινες αξίες, να αναθερμάνει τις καρδιές όλων των ανθρώπων και να δώσει την ευκαιρία στις τοπικές κοινωνίες και σε όλη την Ελλάδα τη σπίθα να την κάνουν ΦΩΣ και την αγωνία ΓΙΟΡΤΗ. Η φλόγα ανάβει και σβήνει για να καλλιεργήσει τις ανθρώπινες επαφές, ρίχνει το σπόρο για να θερίσουμε στο αύριο αδελφοσύνη.

Σκοποί της Λαμπαδηδρομίας είναι:
• Να συντονίζει και να συσπειρώνει την κοινή στην επικράτεια δραστηριότητα των μελών της αλλά και φορέων – συλλόγων που αναπτύσσουν το πνεύμα της αλληλεγγύης και της προσφοράς.
• Να διέρχεται από όλα τα σημεία της Ελλάδας για να προκαλέσει με την απλότητα που την χαρακτηρίζει όλους τους πολίτες για τη συμμετοχή τους στο πανελλήνιο κίνημα για το συνάνθρωπο.
• Να μεταφέρει άσβεστο το μήνυμα της ανθρωπιάς και να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα σ’ αυτούς που η ανάγκη τους έκανε να περιμένουν.
• Να λευτερώσει αξίες που αργοπεθαίνουν στις ψυχές των ανθρώπων,
• Να γίνει η Εθελοντική προσφορά πίστη και η Εθελοντική Αιμοδοσία συνείδηση.
• Να συνδέσει με τη συμμετοχή το δίσεκτο σήμερα με την αισιοδοξία του αύριο.
• Να προβάλει το θεσμό, όχι σαν μια ακόμα αθλητική διοργάνωση, ως πέρασμα λαμπερό, αλλά σαν μια προσπάθεια που θα αφήσει ίχνη ζωντανά που θα οδηγήσουν την ανθρωπότητα στην ευθύνη και στο δικαίωμα.
• Να προβάλει με τρόπο δημιουργικό τη συνεργασία και την αλληλοεκτίμηση.
• Να στείλει με τους δρομείς μηνύματα ανθρώπινα.
• Να δημιουργήσει τη στιγμή τη μοναδική, αυτήν που σε οδηγεί στην άλλη άκρη, την άλλη μεριά που βροντοφωνάζουν ότι “κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ευτυχεί μόνος του…”
• Να κάνει γνωστό το “δρόμο” προς την Εθελοντική Αιμοδοσία.

Στην προσπάθεια αυτή ο Σύλλογος "ΕΛΠΙΣ" καλεί όλους για να μεταφέρουμε παντού το μήνυμα της αγάπης, της προσφοράς και αλληλεγγύης στον συνάνθρωπό μας.

"Σας θέλουμε όλους συμπαραστάτες συμμετέχοντας στην μεγάλη γιορτή που γίνεται στην περιοχή του Δήμου μας".

Γιατί ……Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ


Πηγή:  pamepreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου