Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Η Δωδώνη πλήρωσε τους κτηνοτρόφους για το Γενάρη


Πληρώθηκαν την Τετάρτη, οι Ηπειρώτες κτηνοτρόφοι για το γάλα που παρέδωσαν στην Δωδώνη τον Ιανουαρίου. Ωστόσο δεν έχουν πληρωθεί ακόμα τον Φεβρουάριο. Σύμφωνα πάντως με διαβεβαιώσεις που έχουν λάβει από την νέα διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας οι πληρωμές του Φεβρουαρίου δεν θα αργήσουν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η νέα ιδιοκτησία είχε κάποια μικροπροβλήματα σε σχέση με την χρηματοδότησή της από τα δύο πιστωτικά ιδρύματα με τα οποία συνεργάζεται, εκ των οποίων το ένα της χορηγεί με 40 εκατ. ευρώ και το άλλο με 10 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα πάντως με όσα αναφέρουν κτηνοτρόφοι, από την ενημέρωση που έχουν το πρόβλημα επιλύθηκε και έτσι θα αποπληρωθούν όλες οι οφειλές προς τους γαλακτοπαραγωγούς. Για το θέμα ο κ. Χρήστος Βαγγέλης, Πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συνεταιρισμού Δωδώνη αναφέρει στον ΑγροΤύπο: «Είμαστε εν αναμονή της πληρωμής του Φεβρουαρίου. Την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε μια συνάντηση με την διοίκηση όπου αναμένουμε να μας πουν πότε θα πραγματοποιηθεί και αυτή η πληρωμή».
Υπενθυμίζουμε ότι τον Μάιο αναμένετε και η εκδίκαση της μήνυσης που έχει κατατεθεί από την ΕΑΣ Ιωαννίνων κατά της ΑΤΕ σχετικά με την απόκτηση από την Τράπεζα του 7,7% του κεφαλαίου από τρεις συνεταιρισμούς παραβαίνοντας κατά τους ισχυρισμούς της ΕΑΣ Ιωαννίνων το καταστατικό της εταιρείας.
ΠΗΓΗ: Αγρότυπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου