Κυριακή 3 Μαρτίου 2013


Το Α΄ Βραβείο συγγραφής παραμυθιού στο πλαίσιο του 1ου Διεθνoύς Λογοτεχνικού Διαγωνισμού για το «Χαμόγελο του Παιδιού»,  που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Προξενείου Στουτγγάρδης και του Ομίλου Φίλων Ελληνικού Πολιτισμού Στουτγγάρδης (Ο.Φ.Ε.Π.Σ.), έλαβε η Παναγιώτα Βάσση.
Πρόκειται για την πολυσχιδή, ταλαντούχα και δραστήρια Πρεβεζάνα καθηγήτρια η οποία στις 17 Φεβρουαρίου στον Οργανισμό Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων κατέκτησε πανάξια τον… Α’ γυναικείο ρόλο… Πήρε το δικό της «Όσκαρ» στην αγάπη, την κοινωνική προσφορά, την αλληλεγγύη.    
Μέλη της Κριτικής Επιτροπής ήταν:
Ελευθερία Αναγνωστάκη Τζαβάρα (Φιλόλογος-Ποιήτρια επί σειρά ετών Γενική Γραμματέας και Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών)
Γιάννης Μπασκόζος (δημοσιογράφος-Συγγραφέας)
Μαρία Πισιώτη (Ποιήτρια) και ο εκπρόσωπος του Ομίλου Φίλων Ελληνικού Πολιτισμού Στουτγγάρδης, κος Γιώργος Φιλίππου.Τα βραβευθέντα έργα αναμένεται να εκδοθούν και τα έσοδα θα δοθούν στο «Χαμόγελο του παιδιού» για την περαιτέρω στήριξη του έργου του.
Σύντομο C.V:  Η Παναγιώτα Βάσση γεννήθηκε στην Πρέβεζα. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και απόφοιτος του εκεί Μεταπτυχιακού Προγράμματος Φιλοσοφίας. Διαθέτει D.E.A. Νεοελληνικής Φιλολογίας («Μεσαιωνική και Νεότερη Ελλάδα: σπουδές στη γλώσσα, τη λογοτεχνία, την ιστορία και τον πολιτισμό») από το Πανεπιστήμιο της Γρανάδας (Ισπανία) και M.Δ.Ε. Ηθικής Φιλοσοφίας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Εργάζεται ως Φιλόλογος στα Εκπαιδευτήρια Γείτονα. Έχει συγγράψει δύο εκπαιδευτικά βιβλία και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά. Επιμελείται το site ιστορικού και λαογραφικού ενδιαφέροντος για το χωριό της, το Ριζοβούνι Πρέβεζας (www.rizovouni.gr).

Πηγή: Ipiros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου