Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Αλέξανδρος Καχριμάνης: «Όνειρο ζωής για τους κατοίκους της Λάκκας Σουλίου και του Θεσπρωτικού, το έργο Τύρια-Σιστρούνι»

Την περιοχή Τύριας επισκέφτηκε χτες, 10-8-2012, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, προκειμένου να διαπιστώσει την πρόοδο των εργασιών για την οδική σύνδεση Τύρια – Σιστρούνι. Ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε από τους εκπρόσωπους της αναδόχου εταιρίας για διάφορα ζητήματα που προκύπτουν κατά την εκτέλεση των προκαταρκτικών εργασιών, ζητώντας να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις καλές καιρικές συνθήκες προκειμένου να προωθηθεί το ταχύτερο δυνατό το έργο.
Μετά την επίσκεψη ο Περιφερειάρχης δήλωσε τα εξής:
«Μετά από επίμονες, πολυετείς προσπάθειες, επιτέλους ξεκινά η υλοποίηση του έργου, το οποίο αποτελεί όνειρο ζωής για τους κατοίκους της Λάκκας Σουλίου και του Θεσπρωτικού. Πρόκειται για έργο που παρουσιάζει αρκετές δυσκολίες στην κατασκευή του, οι οποίες θα αντιμετωπιστούν με τη συνεργασία και την καθοδήγηση των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας. Με την ολοκλήρωση του έργου, η περιοχή της Λάκκας Σουλίου θα ξεφύγει από την απομόνωση, και θα επιτευχθεί η σύνδεση της Π.Ε. Πρέβεζας με την Εγνατία Οδό. Παράλληλα προωθείται και η ωρίμανση της μελέτης για το υπόλοιπο τμήμα του δρόμου, ώστε στη συνέχεια να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα».
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 12.600.000 ευρώ και το συνολικό ποσό της σύμβασης, που υπεγράφη ανέρχεται σε 7.240.254,60 ευρώ. Το έργο έχει ενταχθεί από το 2007 στο πρόγραμμα «ΠΙΝΔΟΣ».


Πηγή: atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου