Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης Ριζοβούνι - Παπαδάτες


Ξεκίνησε η αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης, από τη θέση «Παρίσι» Ριζοβουνίου ως τη δεξαμενή «Γκιρόδα» Παπαδατών, ένα έργο που σύμφωνα με το δήμαρχο Ζηρού κ. Δημήτρη Γιολδάση θα δώσει λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα, που αντιμετώπιζαν με το νερό χωριά της Λάκκας. Ο κ. Γιολδάσης εξήγησε ότι ο υφιστάμενος αγωγός μεταφοράς νερού κρίνεται ανεπαρκής για την κάλυψη των συνολικών αναγκών του δικτύου.

Με το νέο αγωγό μεταφοράς θα υδροδοτούνται άμεσα οι τοπικές κοινότητες Ριζοβουνίου και Παπαδατών, ενώ με κάθετους συνδετήριους αγωγούς θα υδροδοτηθούν και οι τοπικές Κοινότητες Γαλατά και Ζερβό. Το μήκος του αγωγού που πρόκειται να αντικατασταθεί είναι 10.356,70 μέτρα.

Για τη σωστή λειτουργία του δικτύου προβλέπεται να κατασκευαστούν 23 φρεάτια, ενώ παράλληλα θα διεξαχθούν και σωστικές αρχαιολογικές ανασκαφές. Ο Δήμαρχος Ζηρού σημείωσε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό και μεγάλο έργο, που αναβαθμίζει τις συνθήκες ύδρευσης στην περιοχή της Λάκκας. Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίηση του που οι διαδικασίες για την υλοποίηση του, ολοκληρώθηκαν σε διάστημα μικρότερο των 12 μηνών και τόνισε ότι θα βελτιώσει τις συνθήκες παροχής πόσιμου νερού σε αυτές τις περιοχές του Καλλικρατικού Δήμου, αποδίδοντας βασικά κοινωνικά αγαθά στους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου