Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Ανακοίνωση Επιτροπής Εορτασμού 150 Χρόνων από κτίσεως Ενοριακού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου

Οριστικοποιείται σιγά σιγά το πρόγραμμα για το διήμερο των εκδηλώσεων για τα 150 χρόνια της Εκκλησίας μας.
Το Σάββατο 29 Ιουλίου ξεκινάει με εσπερινό στην εκκλησία.
Αμέσως μετά ακολουθούν στην πλατεία χαιρετισμοί επισήμων και η κεντρική ομιλία με καλεσμένο τον κ. Γιαννούλη Δημήτριο, Επίκουρο Καθηγητή στη Σχολή της Βελλάς Ιωαννίνων, με γνωστικό αντικείμενο «Ιστορία εκκλησιαστικών εικαστικών τεχνών και αισθητικής της ορθόδοξης χριστιανικής τέχνης».
Η βραδιά θα προχωρήσει με συναυλία της Φιλαρμονικής Θεσπρωτικού.
Την Κυριακή 30 Ιουλίου η ημέρα ξεκινάει με αρχιερατική λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου.
Ακολουθεί μπουφές έξω από την εκκλησία για τον κόσμο που θα παρίσταται.
Η συνέχεια μεταφέρεται στην πλατεία με ομιλία από τον κ. Ζήκο Βασίλειο γύρω από την ιστορία της Εκκλησίας, την παράδοση και τις αναμνήσεις όσο πίσω μπορούμε στο χρόνο.
Η ημέρα προχωράει με συναυλία από Μουσικό σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του συγχωριανού μας Κωνσταντίνου Ράπτη.
Στο συγκεκριμένο διήμερο αποφασίσαμε, εκτός από θρησκευτικό και εκκλησιαστικό, να δώσουμε και έναν κοινωνικό χαρακτήρα. Έτσι, θα υπάρχει στο χώρο της Εκκλησίας ειδικός κουμπαράς από την "Κιβωτό του Κόσμου", ώστε όποιος επιθυμεί να προσφέρει ένα ποσό για τα παιδιά που φιλοξενούνται στο παράρτημα Ιωαννίνων.
Για οποιαδήποτε προσθήκη στο πρόγραμμα θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.
Δυστυχώς ακυρώνεται η έκθεση φωτογραφίας, καθώς δεν υπήρξε ανταπόκριση στην έκκλησή μας και δεν στάλθηκε καμία φωτογραφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου