Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Ενθρονίστηκε ο νέος μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος


 Με Βυζαντινή λαμπρότητα και κάθε επισημότητα έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου 2015 η υποδοχή και η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου (Γεωργίου Νάσση κατά κόσμον), ο οποίος κατάγεται από τα Λέλοβα.
Τον Σεβασμιότατο κ. Χρυσόστομο και τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο υποδέχθηκαν Αρχιερείς, κληρικοί από την Εκκλησία της Ελλάδας, εκπρόσωποι Πατριαρχείων, οι αρχές του τόπου, φουστανελοφόροι και σύλλογοι με παραδοσιακές ενδυμασίες, μαθητές και πλήθος λαού στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων στις 12 το μεσημέρι. Το παρόν έδωσαν και εκατοντάδες Πρεβεζάνοι, ιδιαίτερα από το Θεσπρωτικό και τα όμορα χωριά.
 
Ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου προσφώνησε τον νέο Μητροπολίτη, καλωσορίζοντάς τον με πρόσθετη χαρά.
Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιότατος κ. Χρυσόστομος τόνισε: «Μία καινούργια σελίδα ξεκινᾶ σήμερα στήν ἱστορία τῆς τοπικῆς μας Ἐκκλησίας» κάνοντας ειδική αναφορά στον Μητροπολίτη πρώην Τρίκκης κ. Αλέξιο και στη γενναιότητά του να παραιτηθεί.
Ακολούθως σχηματίστηκε πομπή επί της οδού Στρατηγού Σαράφη και συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Τρικκαίων και εν μέσω χειροκροτημάτων και της ιαχής «άξιος» ο κ. Χρυσόστομος και οι Αρχιερείς έφτασαν στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου όπου έγινε η τελετή ενθρόνισής του, η οποία ολοκληρώθηκε με τον επιβατήριο λόγο του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου