Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Χριστόφορου


Tην Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015 συμπληρώνονται σχεδόν 40 μέρες από τη μέρα που αποχαιρετίσαμε, το Σάββατο 22 Αυγούστου, όλοι, συγγενείς, χωριανοί, φίλοι, συνάδελφοι και πολλοί συμπατριώτες, το Χριστόφορο Οικονόμου, το Φόρη! Όλοι ήμασταν εκεί, για να τον ξεπροβοδίσουμε στο τελευταίο του ταξίδι, που είχε αρχίσει από την προηγούμενη το απόγευμα! Ύστερα από δέκα μήνες σκληρής μάχης με την επάρατη νόσο στην Αθήνα, έκανε και την τελευταία του προσπάθεια στα Γιάννενα, αλλά, δυστυχώς, τον ζήλεψε από καιρό πριν και τον πήρε μαζί του! Έπεσε όρθιος! Όλο αυτό το δύσκολο διάστημα είχε δίπλα του τη λατρεμένη του σύζυγο Μαρία και τις πολυαγαπημενές κόρες του, Ζωή και Δήμητρα, με τις οικογένειές τους! Αμέριστη και η συμπαράσταση των αδερφών του και όλων των συγγενών, των συγχωριανών, των γνωστών και των φίλων του! 

Όσα κι αν προσπαθήσουμε να γράψουμε, θα 'ναι πολύ λίγα για τον Χριστόφορο! Οι λέξεις καμιά φορά δεν μπορούν να αποδώσουν την πραγματικότητα! Όλοι εκφραστήκαμε, όχι από συνήθεια, αλλά γιατί έβγαινε από μέσα μας! Ίσως κι από αγανάκτηση για τη συντελούμενη αδικία! Πολλά τα ωραία επίθετα και οι όμορφοι χαρακτηρισμοί που έβγαιναν από τα στόματα όλων μας, τα οποία παρέμεναν βουβά, την ώρα που τον συνοδεύαμε με τα πόδια στον Άη Νικόλα, (εκεί που, όταν ήταν γήπεδο, όλοι τον θαυμάζαμε ως τον καλύτερο τερματοφύλακα). Πού και πού, όμως, ήθελαν να εκφραστούν, ξεστομίζοντας μόνο λέξεις για τις αρετές και την ανθρωπιά του Χριστόφορου.
Δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνει ο Χριστόφορος για το χωριό, για την τοπική κοινωνία! Σε όλους μας θα λείψει και όλοι μας θα τον θυμόμαστε για πάντα! Αναμφισβήτητα, αυτοί που θα τον στερηθούν είναι η Μαρία του και οι κόρες του. Τους ευχόμαστε να οπλιστούν με υπομονή και κουράγιο! Η παρακαταθήκη που άφησε ο Χριστόφορος θα τον διατηρεί αιώνια στη μνήμη μας! 
Καλό παράδεισο, Φόρη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου