Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Η ελιά είναι ένα πολύτιμο δώρο της φύσης, μια ζωντανή κληρονομιά που συνδέεται με πολλούς τομείς της ζωής μας. Είναι το κατ’ εξοχήν δέντρο του μεσογειακού χώρου, επηρέασε την καθημερινή ζωή των λαών που ζουν στη σκιά της, τα ήθη και τα έθιμα, τις λατρευτικές τους συνήθειες.
Για τη Λάκκα θεσπρωτικού είναι το καρποφόρο δέντρο που χαρακτηρίζει την περιοχή, το δέντρο του φυσικού  περιβάλλοντος, βασικό στοιχείο στην οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα της περιοχής μας.
Για τις καλλιεργητικές φροντίδες της ελιάς, τη διάθεαη του προϊόντος και τις αναπτυξιακές προοπτικές θα μας μιλήσουν ειδικοί επιστήμονες.
Στο διάλογο που θα ακολουθήσει θα δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν την καλλιέργεια της ελιάς και την προοπτική της ελαιοκαλλιέργειας.
Το πρόγραμμα της ενημερωτικής εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου Θεσπρωτικού σε συνδιοργάνωση από τον Περιβαλλοντικό-Πολιτιστικό Σύλλογο τ. Δήμου Θεσπρωτικού και το Σύλλογο Γεωπόνων Πρέβεζας, υπό την αιγίδα του Δήμου Ζηρού, με θέμα: ΛΑΚΚΙΩΤΙΚΗ ΕΛΙΑ, Καλλιέργεια - Προοπτική, έχει ως εξής:

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α
11:00 – 11:15
Προσέλευση
11:15 – 11:30
Εισαγωγή – Χαιρετισμοί
Α' μέρος– Καλλιέργεια Λακκιώτικης Ελιάς
11:30 – 11:45
Ορθολογική λίπανση στην καλλιέργεια της ελιάς: 
 Dr Μάνος Γιώργος, Γεωπόνος, Καθηγητής
 ΑΤΕΙ Ηπείρου
11:45 - 12:00
Εχθροί & Ασθένειες της ελιάς– τοπικά 
προβλήματα: Γάτσιος Τάσος, Πρόεδρος 
Συλλόγου Γεωπόνων Πρέβεζας
Β' μέρος– Προοπτική Λακκιώτικης Ελιάς
12:00 -12:15
Μια επιτυχημένη οργάνωση: Νίκος Κουτλιάμπας, 
Πρόεδρος ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού
12:15 -12:30
Οργανώσεις παραγωγών – νέες δυνατότητες:
 Πάνης Χαράλαμπος (Μπάμπης), μέλος
 Δ.Σ. Συλλόγου Γεωπόνων Πρέβεζας
12:30
Συζήτηση για τις προοπτικές και τη διάθεση 
της Λακκιώτικης Ελιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου