Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Δήμος Ζηρού: Αναβολή συνάντησης με εκπροσώπους συλλόγων πρώην Δήμου Θεσπρωτικού

 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Πλατεία Γεννηματά
Ταχ. Κώδικας: 48 200 Φιλιππιάδα
Τηλ: 26833 – 60600 Φιλιππιάδα 15/4/2015
Fax: 26830 – 24667

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημερώνουμε ότι η προγραμματισμένη για την Πέμπτη 16 Απριλίου και ώρα 8.00 μ.μ. συνάντηση με εκπροσώπους συλλόγων στο Δημοτικό κατάστημα Θεσπρωτικού, με θέμα: «Πολιτιστικό καλοκαίρι Δήμου Ζηρού», θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Απριλίου την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο .
Η παρουσία όλων των εκπροσώπων συλλόγων από τον πρώην Δήμο Θεσπρωτικού και την Κοινότητα Κρανέας, κρίνεται απαραίτητη για την καλύτερη ανάδειξη και προβολή των πολιτιστικών εκδηλώσεων στον Δήμο μας.
Σημειώνεται τέλος ότι η προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη 15 Απριλίου και ώρα 7.30 μ.μ. συνάντηση με εκπροσώπους συλλόγων από τις περιοχές των πρώην Δήμων Φιλιππιάδας και Ανωγείου, στο δημαρχιακό μέγαρο Φιλιππιάδας θα πραγματοποιηθεί κανονικά.


Ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού –Τουρισμού
Γκάρτζιος Χρήστος

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Παρουσίαση βιβλίου

Ο Δήμος Πρέβεζας-Δημοτική Βιβλιοθήκη και οι εκδόσεις Ταξιδευτής σας καλούν την Παρασκευή 17 Απριλίου 2015 και ώρα 19:30 στην Θεοφάνειο αίθουσα τέχνης, στην παρουσίαση του βιβλίου του συμπατριώτη μας συγγραφέα Λαοκράτη Βάσση, με τίτλο "Το Πολιτιστικό μας Αλφαβητάρι: Ελληνισμός-Πολιτισμός-Αριστερά".
Θα μιλήσουν:
- Ερατοσθένης Καψωμένος, ομότιμος καθηγητής Παν/μίου Ιωαννίνων
- Γιώργος Κοντογιώργης, ομότιμος καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου
- Νίκος Γιαννούλης, Φυσικός-Περιβαλλοντολόγος (PhD, MSc)
- Κώστας Καραβίδας, ερευνητής, δρ φιλολογίας
Την εκδήλωση συντονίζει ο καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ευάγγελος Αυδίκος.

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Aνακοίνωση του γραφείου του Chef 's Club Ν. Πρέβεζας

Ο Νομός Πρέβεζας έχει το προνόμιο να «βρέχεται»  κατά τα 2/3 από θάλασσα (Ιόνιο και Αμβρακικό) και μαζί με την ευφορία της γης, χαρίζει ένα ιδιαίτερο γαστρονομικό ενδιαφέρον, τόσο σε ποικιλία όσο και σε υψηλή ποιότητα προϊόντων, είτε αυτά είναι αλιεύματα είτε λαχανικά-εσπεριδοειδή-ελαιόλαδο-εκτροφή αιγοπροβάτων και βοοειδών με παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων και κρέατος από τοπικές βιοτεχνίες και βιομηχανίες, με αποτέλεσμα να παρέχονται άμεσα στην κατανάλωση της τοπικής αγοράς και γενικότερα της Ηπείρου και της υπόλοιπης Ελλάδας.
Μπροστά σε αυτή την πρόκληση για την ανάδειξη και παρουσίαση των προϊόντων και τον τοπικών συνταγών, η Λέσχη Ελλήνων Αρχιμαγείρων (Chef' s Club), έχει ορίσει για την Ήπειρο υπεύθυνο περιφερειάρχη τον κ. Αναστάσιο Τόλη (με καταγωγή από το Ζερβό Πρέβεζας), σεφ και επίτιμο Πρόεδρο της Λέσχης Ελλήνων Αρχιμαγείρων, με υπεύθυνο γραφείου Νομού Πρέβεζας, το μέλος της Λέσχης, κ. Αθανάσιο Βρεττό και βοηθό του, το επίσης μέλος, κ. Θεόδωρο Μελίδη.
Αυτοί σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, παράγοντες, παραγωγούς, βιοτέχνες και βιομηχάνους, που υπάρχουν στο Νομό Πρέβεζας καλούνται να προσφέρουν την πείρα, την τεχνογνωσία και τη στήριξη, σε ό,τι έχει σχέση με τα γαστρονομικά ενδιαφέροντα.
Μετά τιμής
Γραφείο Νομού Πρέβεζας της Λέσχης Ελλήνων Αρχιμαγείρων